OPHIR Mérőműszerek

Logo

meresA lézeres megmunkálások egyik, talán legfontosabb eleme a megfelelő típusú, tulajdonságú lézerforrás kiválasztása. Ennek a kiválasztásának elengedhetetlen része, hogy a gyártók által közölt adatok mérhetőek, illetve beállíthatók legyenek.

A lézer, mint energianyaláb mérése, energiaeloszlásának ellenőrzése, a lézernyaláb alakjának beazonosítása, igen csak bonyolult mérőeszközöket igényel.

Épp ezért kevés cég van, aki képes olyan mérő és kiértékelő eszközöket gyártani, amelyek alkalmasak erre a feladatra.

Az OPHIR Izraeli cég azon nagy vállalati csoport egyike, akik olyan teljeskörű műszerpark kínálattal rendelkeznek, mely eszközök alkalmasak a lézer tulajdonságainak teljes analízisére.

 

Mit is értünk ez alatt:

 

  Lézerteljesítmény és energiasűrűség mérése

  A lézerek elsődleges kiválasztása a leadott teljesítménye alapján történik. Ezt ugyan a gyártók, mint maximálisan leadott teljesítmény meg is adják, de a lézer működése során, a különböző paraméterek fogják ténylegesen meghatározni, hogy a leadott teljesítmény valóban mekkora. Ennek ellenőrzésére az OPHIR olyan mérőmembrános, termikus szenzorokat fejlesztett ki, melyek segítéségével a konkrét teljesítmény érték megmérhető és számszerűsíthető.


  A lézer teljesítmény mellett, a lézerek működését erősen meghatározza a rendszer optikai felépítése, mely többek között a ténylegesen kialakult fókuszfolt átmérőt is meghatározza. Ez pedig egyértelműen definiálja az  energiasűrűséget, mely fontos tényezője a lézermegmunkálásnak. Ennek méréséhez szükséges szonzorok része az OPHIR termékpalettájának

  szenzorok

  A lézertechnológia fejlődésével egyre több típusú és minőségű lézernyaláb állítható elő, úgy mint, mono módusú, multi módusú, stb. lézerek. Ez a tényező ugyan úgy fontos és meghatározó paraméter a felhasználási lehetőségek kiválasztásában, mint maga a lézer teljesítménye. Ennek mérésére, megjelenítésére külön rendszert dolgozott ki az OPHIR.

nanoPyrocambeam mic


Az OPHIR műszerekkel tehát könnyen és egyszerűen mérhetővé vált a lézerek, illetve a nagy teljesítményű fénynyalábok tulajdonsága. Ám mindez mit sem ér, ha nem tudjuk a mért adatokat jól láthatóan, értelmezhetően feldolgozni és megjeleníteni.

 

Épp ezért az OPHIR több lehetőséget is kínál ezen a területen:

 

Mobil készülékek a mért adatok megjelenítésére

  Ezekkel a kézi, hordozható eszközökkel könnyen megjeleníthető a mért érték, hasonlóan az elektronikai mérések során is alkalmazott multiméterekhez. Mind tudásban, mind megjelenítési lehetőségekben és természetesen árban is széles választékot biztosító termékpalettát tesz elérhetővé az OPHIR.

  mero muszerek

  Az időbeli lefolyás, valamint a több mérési pont eloszlását és változását megjelenítő, dokumentálható méréshez az OPHIR több, ingyenesen elérhető grafikus programmal szolgál, melyek akár asztali, akár hordozható PC-n is futtatható, egyszerre több műszer eredményét megjelenítve, azok értékeinek könnyű összehasonlíthatóságát biztosítva.

Software


Ezen eszközök segítségével a lézerek szinte minden tulajdonsága ellenőrizhető, mérhető, hogy segítségével a feladathoz legalkalmasabb lézereszköz legyen kiválasztva, és a használat során azt folyamatosan ellenőrizni lehessen.

 

Mindezen lehetőségekről kérdezze szakembereinket, aki a Quantum Lasertech Kft.-nél teljeskörű adatszolgáltatással állnak a rendelkezésére az OPHIR termékekkel kapcsolatosan, mint a magyarországi disztribúciós, szerviz és alkatrészellátásért felelős cég.

 

Az évente szükséges műszer és szenzor kalibrálás lebonyolítását is cégünk biztosítja!

 
English (United Kingdom)Hungarian