SPI Fiber lézer

G4 RedEnergy jelölő lézer

Az SPI Lasers Ltd. a világ vezető lézergyártói közé tartozik a Fiber technológia területén. A cég a nagy hatékonyságú lézeres gyártástechnológiai megoldások fejlesztésére fókuszál a mikromegmunkálások, a jelölés és a vágás/hegesztés területén.

2004 óta, amióta az első Fiber lézert megalkotta a cég, sikerült igen csak széleskörű elismerést kivívnia az ipar legtöbb területén a kiváló alkalmazástechnológiai megoldásaival.
A felhasználói igények és alkalmazási területek által támasztott követelményekhez való igazodás jellemezte a cég fejlesztési politikáját azóta is. Ennek köszönhetően újabb és újabb termékfejlesztésekkel próbálja az állandóan változó igényeket kielégíteni, lefedni. Így az évek során a termékskála egyre szélesebbé vált, mind a lézerforrás konfigurációit, mind a teljesítményüket illetően. Folyamatosan keresik az új alkalmazási területeket, ahol a Fiber lézerek sikeresen bevethetők.
Eddig már több ezer berendezés üzemel, több millió üzemórával a hátuk mögött az egész világon, az ügyfelek megelégedésére.
A tavalyi évben a folyamatos felhasználói visszajelzések figyelembevételével alkotta meg két legújabb családtagját, mely már az új generációs Fiber lézer technológiát képviseli, a már jól ismert redPOWER és redENERGY lézerforrások körében.


A Fiber technológia leglátványosabb ismérvei:

  1. Gyorsabb megmunkálási sebesség A lézer bekapcsolása után azonnal rendelkezésre áll az 500kHz-s tartományú lézer. Lehetővé téve a különböző impulzus teljesítmény, energia, szélesség és frekvencia tartományok alkalmazását működés közben, ami az igen csak nagy sebességű megmunkálást teszi lehetővé a legkülönbözőbb típusú anyagok és alkalmazási területek körében.
  2. Csökkentett energia felhasználás A Fiber lézerek több mind tizedannyi energiát használnak fel működésük közben, mint a már jól ismert YAG és CO2 lézerek. Mi több, szinte nulla az energiafelvételük a lézer inaktív állapotában, ami eves szinten óriási energiamegtakarítást jelenthet a felhasználó cég számára.
  3. Nagyobb megbízhatóság A Fiber lézerhez nincs szükség tükrökre a beállításhoz vagy egyenesbe igazításhoz, továbbá nincsenek benne lámpák, amiket cserélni kell. A karbantartás minimális, ennek köszönhetően a használati és a rendelkezésre állási idő nagyságrendekkel megnövekedett.
  4. Kis beépítési méret Maga a lézerforrás lehet víz vagy léghűtéses és a legnagyobb méret is csak 5U magas rack szekrénybe építhető kialakítású így igazán kevés helyet foglal el a teljes berendezés részeként. A fiber lézeres munkaállomások sokféle kialakítása bizonyítja a gyártelepek négyzetméterre vetített termelékenységének szignifikáns növekedését.
  5. Egyszerű kialakítás, sokszínű alkalmazhatóság Az SPI impulzus valamint folyamatos üzemű lézerei az alkalmazási területek, a megmunkálandó anyagtípusok elképesztően széles variációinál vethetjük be sikeresen, legyen az fémes vagy nemfémes anyag, vágás, hegesztés vagy éppen a jelölés területén.

Ha többet szeretne megtudni a Fiber technológiáról, illetve konkrét megoldási javaslatok érdeklik, esetleg saját szemmel szeretne meggyőződni a technológiában rejlő lehetőségekről, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy lézeres laboratóriumunkban mindezekből ízelítőt adhassunk.

SPI lézerek

 
English (United Kingdom)Hungarian