Cégünk Ipari lézerek és kiegészítők

Fiber lézerek

Fiber lézerek

A Fiber technológia leglátványosabb ismérvei:

1. Gyorsabb megmunkálási sebesség

A lézer bekapcsolása után azonnal rendelkezésre áll az 500kHz-s tartományú lézer. Lehetővé téve a különböző impulzus teljesítmény, energia, szélesség és frekvencia tartományok alkalmazását működés közben, ami az igen csak nagy sebességű megmunkálást teszi lehetővé a legkülönbözőbb típusú anyagok és alkalmazási területek körében.

2. Csökkentett energia felhasználás

A Fiber lézerek több mint tizedannyi energiát használnak fel működésük közben, mint a már jól ismert YAG és CO2 lézerek. Mi több, szinte nulla az energiafelvételük a lézer inaktív állapotában, ami éves szinten óriási energiamegtakarítást jelenthet a felhasználó cég számára.

3. Nagyobb megbízhatóság

A Fiber lézerhez nincs szükség tükrökre a beállításhoz vagy egyenesbe igazításhoz, továbbá nincsenek benne lámpák, amiket cserélni kell. A karbantartás minimális, ennek köszönhetően a használati és a rendelkezésre állási idő nagyságrendekkel megnövekedett.

4. Kis beépítési méret

Maga a lézerforrás lehet víz vagy léghűtéses és a legnagyobb méret is csak 5U magas rack szekrénybe építhető kialakítású így igazán kevés helyet foglal el a teljes berendezés részeként. A fiber lézeres munkaállomások sokféle kialakítása bizonyítja a gyártelepek négyzetméterre vetített termelékenységének szignifikáns növekedését.

5. Egyszerű kialakítás, sokszínű alkalmazhatóság

Az SPI impulzus valamint folyamatos üzemű lézerei az alkalmazási területek, a megmunkálandó anyagtípusok elképesztően széles variációinál vethetjük be sikeresen, legyen az fémes vagy nemfémes anyag, vágás, hegesztés vagy éppen a jelölés területén.

Az SPI jelölő lézerek hihetetlenül széles körben alkalmazhatók. A Fiber lézerek mára már a legfontosabb szereplővé vált a fém valamint a műanyag jelölés területén. Dekorációs jelölés vagy mély gravírozás, mind mind olyan terület, ahol a fiber lézerek egyre inkább kiszorítják a hagyományos megmunkálási technológiákat, sőt a kémiai eljárásokat is. A mikro megmunkáláshoz elengedhetetlenül szükséges teljesítmény stabilitás teszi lehetővé, hogy a fiber lézerrel precíz anyageltávolítást lehessen megvalósítani. Egyre növekszik azon alkalmazások száma, ahol a fiber lézerrel őrlés, fúrást és mikrovágásokat végeznek. A lézerforrás variálhatósága, rugalmassága teszi lehetővé újabb és újabb alkalmazási területeken való felhasználását nap, mint nap.

Az SPI lézerek a legtöbb ipari szektorban bizonyított. A iparban egyre szélesebb területen fellépő igény, mely a különböző anyagok jelölésére irányul, a gyártástechnológiai folyamatok nyomon követésének automatizálási céljából, leginkább a lézeres jelölés variálhatóságával, rugalmasságával oldható meg. A csomagolás jelölésétől a gépalkatrészek jelöléséig a lézer jelentheti a tökéletes megoldást.

A fogyasztói elektronikai termékek ugrás szerű növekedése, valamint a gyártók törekvése az esztétikus megjelenés megvalósítására új alkalmazási területeket hozott létre az iparban, mely leginkább a fiber lézeres technológiával elégíthető ki a legmegbízhatóbban.

További, újkori alkalmazási területek, úgy, mint vékony film jelölése és gravírozása, jelenti a fiber lézerek, mint legalkalmasabb megoldást, használatát, olyan növekvő ipari területeken, mint napenergia cellák, sík képernyők, félvezetők és elektronikai elemek gyártása.

 

Legfontosabb ipari alkalmazások:

Alternatív energia

Autóipar (alkatrész és kijelző gyártás)

Akkumulátor gyártás

Kerámia feldolgozás

Bio érzékelő gyártás

Fúrás

Mély gravírozás

Síkképernyő gyártás

ID kártya gyártás

Integrált áramkörök gyártása

Lézeres tisztítás

Rétegeltávolítás

Alumínium jelölés

Eloxált és festett anyagok jelölése

Általános jelölés (fém és műanyag)

Éjszakai / Nappali jelölés

Mobiltelefon gyártás

Műanyag hegesztés

Félvezető ipar

Napenergia cella gyártás

Vékony film jelölés

 

Felhasználási területek:


1. Jelölés és mikromegmunkálás - redENERGY G4

A lézer egy olyan szerszám, amely az anyag fajtájától függetlenül végleges jelölést tud létrehozni, az anyag érintése nélkül, nagy sebességgel és hihetetlenül nagy pontossággal. A lézerjelölés nem jár nagy energiafelvétellel, a jelölés számítógép vezérlésű és épp ezért nagymértékben rugalmas, könnyen alakítható.

Az Impulzusüzemű technológia nagymértékű szabadságot biztosít a gépépítő (OEM) cégek számára a lézer integárálsa során mind az impulzus szélesség, mind az impulzus csúcsteljesítményének vezérelhetősége tekintetében. Ez a technológia teszi piacvezetővé a G3 lézert az ismétlési gyorsaság tekintetében, mialatt a csúcsteljesítmény küszöb állandó.

Az SPI redENERGY impulzus lézerének kulcsfontosságú tulajdonsága a 25 különböző hullámformából való választhatóság és az ebből adódó flexibliátásának óriási előnye. A képesség, hogy Optimalizálhatjuk az impulzus karakterisztikát az egyedi alkalmazástechnológiához igazítva, nagymértékben megnöveli a jelölés minőségét és produktivitását.

Már a termékeink tervezési fázisában megbizonyosodtunk arról, hogy az általunk gyártott lézerek karbantartásmentes és hosszú élettartamú berendezések legyenek. Ez gyakorlatilag egy könnyen integrálható DC áramforrású OEM Fiber lézer modul integrált vezérlő illesztőfelülettel a legelterjedtebb lézerjelölő berendezésekhez.

Az SPI redENERGY impulzus lézerekkel tehát kiváló eredményeket tudtunk elérni nem csak a jelölés, de a mikromegmunkálás területén is.

Ez a lézertípus kiválóan alkalmas a nagy pontosságú mikromegmunkálási alkalmazások széles skálájának megvalósítására, valamint

Az alábbiakban összehasonlíthatja az 5 redENERGY G4 fiber lézer sorozat kulcsfontosságú tulajdonságait és áttekintést kaphat az optimális alkalmazhatósági területekről, valamint azon ipari területekről, ahol a leginkább használhatók.

S:   Single Mode: Igen precíz megmunkálást tesz lehetővé 20 μm alatti tartományban, nagy energia stabilitás és mélység mellett

L:    Low Mode: Általános jelölési alkalmazásokhoz. A nagyobb fókuszátmérő lehetővé teszi a szabad szemmel visszaolvasandó jelölések elvégzését.

H:   High Mode: A magasabb energia szint és impulzus maximum, a nagyobb foltátmérővel párosulva leginkább vastagabb vonala, kitöltött betűtípusok valamint nagy területű grafikák jelöléssel való létrehozását teszik lehetővé.

G4 impulzus lézer főbb paraméterei:


S Típus

L Típus

H Típus

Főbb jellemzők

Átlag teljesítmény

10 - 50W

10W-20W

25W-70W

Sugárnyaláb minőség

M2 < 1.3

1.6 M2 ⩽ 2

2.6 ⩽ M2 ⩽ 3.7

Impulzus maximum energia

>7.5kW

>12kW

>20kW

Impulzus átlag energia

>0.55mJ

>0.8mJ

>1.25mJ

Üzemmód

cw: 1MHz

cw: 1MHz

cw: 1MHz

Alkalmazási területek

Rétegeltávolítás

Optimális

Optimális

Tisztítás

Optimális

Fúrás

Optimális

Optimális

Mélygravírozás

Optimális

Gravírozás

Optimális

Jelölés festett és anodizált felületre

Általános jelölés

Optimális

Optimális

Fémek jelölése

Optimális

Optimális

“Night and Day” jelölés

Optimális

Műanyagok jelölése

Optimális

Optimális

Precíziós vágás

Optimális

Mikromegmunkálás

Optimális

Karcolás

Optimális

Napelem gyártás

Optimális

Vékony film mintázás

Optimális

Optimális

Iparágak

Állatok megjelölése

Autóipar

Optimális

Fogyasztási cikk ipar

Optimális

Optimális

Elektronikai ipar

Optimális

Optimális

Energetika

Optimális

Általános gépészet

Optimális

Optimális

Optimális

Általános gyártástechnológia

Optimális

Optimális

Ajándékipar

Optimális

Ékszeripar

Gyógyászat

Félvezető ipar

Optimális

Napelem gyártás

Optimális

 

 

2. Vágás és mikromegmunkálás

A redPOWER R4 sorozatú fiber lézert az SPI kifejezetten a megbízhatóság, a teljesítmény és a felhasználó biztonságának figyelembevételével fejlesztette ki.

A fiber lézer kereskedelmi előnyei az alternatív technológiákkal szemben leginkább a bizonyított vonalsebesség, a jobb műszerezettség, kevesebb előkészületi idő és az alacsonyabb befektetési költség, ami a felhasználó számára óriási előnyöket jelent.

A kompakt méret, a 450.000 üzemóra karbantartásmentes élettartam egyedülállóvá teszi és a megfizethető árszint elérhetővé teszi nem csak a multinacionális vállalatok, de a kis- és középvállalkozások részére is.

A felhasználó maga tudja vezérelni a lézer teljesítményét, modulációját, az impulzus szélességét és formáját, a megmunkált anyaghoz igazított sugárnyalábbal együtt. Ezen tulajdonságai teszik lehetővé, hogy az R4-s sorozat a lézeres vágás egyik meghatározó szárszámává váljon. A felhasználási területek azonban nemcsak a 2D/3D vágási lehetőségekre korlátozódnak, mert a lézer kiválóan teljesít mind a fémek, mind a nemfémes anyagok hegesztésének, valamint az anyagmegmunkálás területén is a ipar legkülönbözőbb területein.

Technológiai előnyök

A Fiber lézer kereskedelmi előnyei közé sorolhatjuk az alternatív technológiákkal szembeni tulajdonságait, úgy mint megnövelt vonalsebesség, mikro megmunkálási lehetőség, csökkentett üzemidő és alacsony üzemeltetési költségek. E tulajdonságainak köszönhetően jelentős technológiai előnyökkel rendelkezik.

Megbízhatóság

A redPOWER R4 fiber lézer sorozatot már úgy fejlesztette ki az SPI, hogy az a legmagasabb megbízhatósági, teljesítmény, ismételhetőségi és felhasználó biztonsági követelményeknek is megfeleljen.

Karbantartásmentesség

Az SPI lézer egység kiemelkedő tulajdonságai, többek között a hőmérséklet kezelés, alacsony zajszint, kimono teljesítmény stabilitás és az ismételhetőség. Már a tervezés során minden tényezőt számba vettek, melynek eredményeként biztosították a hosszú karbantartásmentes élettartam elérését.

Sokoldalúság

Maga a felhasználó vezérelheti a teljesítményt, a moduláció mértékét, az impulzus szélességet és az impulzus lefutást összehangolva az alkalmazáshoz illő sugárnyaláb paraméterekkel valamint a vezérlési tulajdonságokkal. Ennek eredményeként jött létre ez a nagyon sokoldalú szerszám választék a mikro megmunkálási lehetőségek körében.

Innovatív technológia

A megújuló SPI jellemzők közé tartozik a Kiterjesztett Teljesítmény Tartomány (XPR – Extended Performance Range), az Impulzus Minta Kiegyenlítés (PSE – Pulse Shape Equalisation) és a zárt körű teljesítmény vezérlés, melyek eredménye a nagyfokú teljesítmény és energia stabilitás. Mindezen opciók elérhetők majdnem minden alkalmazáshoz, amit ma az ipar leginkább megkövetel.


Alapvető jellemzők Általános paraméterek Érékei

- Folyamatos és modulált (100kHz-ig) üzemmód

Hullámhossz 1070±10
- M2<1.1 / BPP‹0.37 mm.rad Max. modulációs arány 10kHz
- Akár 10μm foltátmérő Min. impulzus szélesség <10μS
- Hatékonysága akár 10 szerese is lehet az Nd:YAG vagy a CO2 lézereknek Optikai kábel típusa LLK-B
- Nagy stabilitás: tipikusan ‹±0,5% kimenő teljesítményeltérés Teljes divergencia szög 135 mrad
- Kiterjesztett Teljesítmény Skála (Extended Performance Range – XPR) M2 / Sugárnyaláb param. <1.1 (névleges) <0.37 mm.mrad
- Impulzus forma kiegyenlítés (Pulse Shape Equalisation – PSE) Vezérlés Analóg / RS232 (szabványos)
- Dinamikus impulzus forma vezérlés Elektromos hálózat 1 fázis/230V/50-60Hz
- Teljes parancs és analóg I-O vezérlés Méretek 5U(19”) rack, 507 x 483 x 221 mm
- 2 év garancia (opcionálisan további garancia kérhető) Súly <45kg
- 450.000 működési üzemóra, karbantartás nélkül Hűtés Levegő v. Víz

Üzemi hőmérséklet 5-40oC

Páratartalom 5-85% Relatív páratartalom


RS

RS-R

RS-R 500W

HS

HS-R

HS-R 500W

LM

Alap Jellemzők

Teljesítmény

50W-400W

100W-400W

500W

25W-400W

100W-400W

500W

150W

Sugárminőség

M2<1.1

M2<1.1

M2<1.1

M2<1.1

M2<1.1

M2 <1.1

M2~4

Moduláció

<10kHz

<10kHz

<10kHz

<100kHz

<100kHz

<100 kHz

<100kHz

Hullámhossz

1070 ± 10nm

1070 ± 10nm

1070 ± 10nm

1070 ± 10nm

1070 ± 10nm

1070 ± 10nm

1070 ± 10nm

Csatlakozás

Kollimator

LLK-B Csatlakozó

QBH Csatlakozó

Kollimator

LLK-B Csatlakozó

QBH Csatlakozó

Kollimator

Alkalmazások

Hevítés

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Vágás, 2D/3D

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Kerámia vágás

Optimális

Optimális

Vékony lemez nagy sebességű vágása

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Vágás, Elektronika

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Mikrovágás

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Mikrocsövek vágása

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Műanyag vágása

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Reflektáló nyagok vágása

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Forrasztás

Optimális

Optimális

Optimális

Hőszínezés

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Jelölés

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Gyors prototípus gyártás (kerámia, fém)

Optimális

Optimális

Kerámia gravírozás

Optimális

Optimális

Felületi mintázás

Optimális

Optimális

Mikrohegesztés (orvosi és elektronikai műszerek)

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Műanyag hegesztés

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Hegesztés (Szenzor, Üzemanyag cella, Akkumulátor)

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Hegesztés, Pont/Varrat

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Iparágak

Autóipar

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Elektronikai ipar

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Általános összeszerelés

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Ipar

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Optimális

Gyógyászat

Optimális

Optimális

Optimális

Műanyag ipar

Optimális

Nyomtatástechnika

Optimális

Optimális

Telekomunikáció (RF/OPTO csomag)

Optimális

Optimális

Optimális

Óragyártás

Optimális

Optimális

OptimálisHa többet szeretne megtudni a Fiber technológiáról, illetve konkrét megoldási javsalatok érdeklik, esetleg saját szemmel szeretne meggyőződni a technológiában rejlő lehetőségekről, vegye fel velünk a kapcsolatot, hogy lézeres laboratóriumunkban mindezekből ízelítőt adhassunk.

 
English (United Kingdom)Hungarian